top of page

KONSEPTET

"GJESTFRIE HUS"

Konseptet “Gjestfrie Hus”

består av flere flotte overnattingssteder i Gamlebyen i Skudeneshavn på Karmøy. Vi kan love deg et hyggelig opphold. Vi formidler byens historie og kan gi deg gode råd om hva som er verd å oppleve som besøkende på Karmøy.

 

Hovedhuset er best kjent som “Blondefabrikken Gjestgiveri”. Her finner du resepsjonen og frokostsalen for overnattingsstedene. På Blondefabrikken er det i dag 5 doble soverom, alle med eget bad. Etterhvert kommer det også cafè/restaurant i dette bygget. 

Selve Gjestgiveri-huset på den gamle seilskutefabrikken ble etablert som skysstasjon i 1720 og fikk kongelig bevilling som kro og gjestgiveri i 1771. Det er denne virksomheten som nå er tilbakeført og fremstår som Blondefabrikken Gjestgiveri. 

 

Kaien og gjestgiveriet ligger midt i hjertet av kulturmiljøet i Skudeneshavn og er nærmeste nabo til Museet i Mælandsgården. Hos oss kan du overnatte i helt nyrestaurerte rom med moderne komfort. En herlig frokost i de historiske stuene er inkludert i prisen. Vi liker at alle gjestene våre føler seg hjemme, og Blondefabrikken er derfor en viktig aktør i konseptet “Gjestfrie Hus”. 

 

I tilknytning til gjestgiveriet har vi også en spennende arena i sjøhuset med fasiliteter for kunst, kursaktiviteter og servering og møterom. 

 

Lundins sommerhotell ligger også under konseptet “Gjestfrie Hus”. 

Sommerhotellet ligger i Søragadå 13, Gamle Skudeneshavn hvor gaten er på sitt smaleste. Huset ble bygget av skipsreder Fredrik Lundin i 1853 og har nylig gjennomgått en full renovering. Fra 1880 til 1910 var huset brukt som overnattingssted under navnet Lundins Hotell. Vi har 2 vakre rom til utleie hvor du finner en unik kombinasjon av moderne komfort og historisk sus.

 

Hos oss har du som gjest tilgjengelig finstue med TV og solrik terrasse hvor du kan slappe av og nyte omgivelsene. Begge rommene har egne bad. En herlig frokost på “Blondefabrikken” er inkludert i prisen. Huset er også kjent for å huse Galleri Centauri og den historiske skjenkestuen Tidens Minde. Sommerhotellet har åpent i sommersesongen 01.mai-31.august. 

bottom of page